"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



joi, 27 aprilie 2017

"Am ajuns din nou aici", traducerea articolului "Here we go again" Ad Schaerlaeckens


Mai jos, traducerea articolului “Here we go again” de Ad Schaerlaeckens (sursa: http://www.schaerlaeckens.com/articles/articles-english/Articles%20English%202017/here-we-go-again-febr-19th/)





Am ajuns din nou aici

Incredibil cât de multe lucruri există pe piaţă pentru a creşte sănătatea porumbeilor sau, aşa cum spun unii „să facă porumbeii să zboare mai repede”.

Rafturile din magazinele columbofile sunt pline cu tot felul de cutii, sticluţe, pudre, loţiuni care promit acelaşi lucru: SUCCESUL.

Trebuie să recunosc că nu mai este chiar atât de rău pe cât era odată, crescătorii au devenit mai înţelepţi, însă… este destul de rău încă.

Când văd începătorii, şi nu numai, cumpărând astfel de lucruri cu bani obţinuţi cu greu din muncă, îmi pare întradevăr rău pentru ei.



China

Acum aceşti vânzători de castele de nisip au descoperit o nouă piaţă: China. Dacă deschideţi o revistă chinezească nu ştiţi ce să faceţi mai întâi: să râdeţi sau să plângeţi.

Multe anunţuri publicitare promovează „chestii magice” care au puterea de a vă transforma porumbeii mediocri în câştigători, cu singura condiţie să le administraţi acel rahat.

Se pare că acum au descoperit, în sfârşit, secretele campionilor şi comercianţii au devenit atât de caritabili să le împartă cu toţi cei mai puţini norocoşi. De necrezut!

Unii chiar fac reclamă produselor homeopate.

Sunt eu prea sceptic? Sau ar trebui să-mi ţin gura deoarece eu concurez de regulă în etapele de demifond şi nu în cele de lungă distanţă? Hmm!

Să vedem mai jos ce spun colegii columbofili, care concurează pe distanţe lungi, despre acest subiect. Nu doar colegi columbofili, ci şi mari campioni: Jellema şi Verkerk.



Jellema

Este Jellema cel mai bun concurent pe distanţe lungi din Olanda? Greu de spus. El este întradevăr bun, însă procentul său de clasări este departe de a impresiona.

În etapele de fond din 2016 el a obţinut:

-11 clasări cu 22 porumbei angajaţi

-2 clasări cu 4 porumbei angajaţi

-10 clasări cu 18 porumbei angajaţi

-5 clasări cu 11 porumbei angajaţi

-21 clasări cu 52 porumbei angajaţi

-8 clasări cu 12 porumbei angajaţi

-5 clasări cu 12 porumbei angajaţi

-10 clasări cu 14 porumbei angajaţi

-10 clasări cu 31 porumbei angajaţi

-22 clasări cu 45 porumbei angajaţi

Asta înseamnă aproximativ 50%. Şi asta nu-i deloc impresionant. Când am o etapă cu 60% clasări fac pe multă lume fericită. Am avut ani în care nu am clasat mai puţin de 60%, în nicio etapă.



Pe de altă parte

Dar, pe de altă parte, un procent mare de clasări este un lucru, iar locurile de top sunt cu totul alt lucru. Şi în ceea ce priveşte locurile de top, mă întreb dacă este cineva care a zburat mai multe decât Jellema în etapele naţionale şi internaţionale din ultimii ani. Şi ar trebui să ştiţi că din concursuri ca Barcelona (1200 km distanţa pentru el) zboară cu aproximativ 200-300km mai mult decât unii belgieni şi francezi.



Medic veterinar

Jellema e medic veterinar. Încă îmi amintesc de întrebarea unui columbofil, pe când participam la un seminar în oraşul meu natal. Am fost leader-ul grupului de prezentare, printre ceilalţi membri aflându-se şi medicul H de Weerd.

Colegii columbofili deseori îmi spuneau că rezultatele mele erau atât de ieşite din comun, deoarece cunoşteam multe lucruri despre medicină. Acesta a fost motivul pentru acel columbofil l-a întrebat pe dr. de Weerd:

„Cine concurează mai bine? Crescătorii cu cele mai bune păsări sau crescătorii cu cei mai buni medici veterinari?”

Dr. de Weerd a zâmbit doar. El tocmai cumpărase o serie de pui, foarte scumpi, de la un mare campion. De ce ar fi făcut asta dacă ar avea cunoştinţele necesare pentru a face păsările să zboare mai repede?

Deci, Jellema este de asemenea medic veterinar. El are acces la toate medicamentele pe care vi le puteţi imagina. Şi ştiţi ce? El luptă cu îndârjire împotriva oricărui medicament. 360 de zile pe an porumbeii săi beau doar apă curată. În celelalte 5 zile el tratează împotriva tricomonozei şi asta-i tot.

În legătură cu suplimentele? Vitaminele şi alte chestii? Nu foloseşte nimic din astea.

Cu cât etapa este mai grea şi mai dificilă, cu atât sunt mai bune rezultatele lui Jellema.

Cine cere mai mult de la păsările sale decât acest jucător pe distanţe lungi? Poate Verkerk.



Întradevăr lucruri bune, dar… doar pentru porumbeii bolnavi!



Verkerk

Verkerk îsi zboară porumbeii în toate etapele care pot fi zburate. Păsările sale nu se odihnesc nici măcar o săptămână. O etapă grea de la 750km? În timp ce alţi crescători vor sări peste următoarea etapă, Verkerk nici măcar nu se gândeşte la acest lucru, păsările sale vor fi îmbarcate din nou, indiferent de cât de grea a fost etapa precedentă.

Verkerk este de acord cu veterinarul Jellema. El nu-şi tratează porumbeii şi nu crede în vitamine sau suplimente. A încercat totul, dar nu a văzut nicio diferenţă.



Verbree

Verbree şi de Bruijn sunt de asemenea buni concurenţi. Amândoi sunt foarte ambiţioşi şi încearcă să facă totul pentru a câştiga.

În trecut, amândoi au încercat toate tipurile de medicamente, au administrat păsărilor tot felul de suplimente. Apoi au încetat să-şi trateze porumbeii, au încetat să le mai administreze vitamine, suplimente şi orice altceva. Şi au descoperit că porumbeii lor zboară mai bine.

Deci, medicamentele sau suplimentele nu fac diferenţe în concursurile columbofile.

Păsările bune, care au sănătate naturală, da.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu