"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



joi, 7 iulie 2016

Columbofili, deschideti ochii! (partea a doua)




Aşa cum am spus, ideea articolului „Columbofili, deschideţi ochii”


 a fost de a trage un semnal de alarmă asupra unor practici mai puţin ortodoxe folosite în sportul columbofil.
Probabil deja multă lume ştie cine sunt X, Y şi Z. Ideea nu este de a incrimina pe cineva, ci de a găsi soluţii.
Mirajul succesului poate schimba mentalitatea multora dintre noi. Columbofilia se poate practica în multe moduri, important este să fim mulţumiţi de ceea ce vedem în proprii ochi, atunci când ne privim în oglindă.
Dacă gândim la rece, olimpicul Y şi-a spus că pe crescătorul X nu-l ajută cu nimic locul acela, însă pe el îl poate propulsa pe o poziţie superioară, poziţie de pe care ar fi putut promova sportul columbofil românesc. Asta este singura circumstanţă atenuantă care i se poate acorda.
Porumbelul lui este, cu certitudine, unul de excepţie, el are meritul său ca şi crescător. A vrut mai mult. Un pic mai mult. Cu toţii dorim asta. A trecut peste nişte limite ale corectitudinii şi fairplay-ului. A greşit. Probabil anturajul a fost de vină, nu se ştie.

Dacă eram măcar 50% convins că, prin publicarea numelor acestor columbofili, se putea schimba ceva în bine, cu siguranţă făceam acest lcuru.
Însă sunt sigur că un scandal focalizat va provoca mult rău sportului columbofil românesc, în ansamblul lui.

Aşa că soluţia este de a deschide bine ochii, de a verifica aceste clasamente provizorii şi de a observa şi a cere explicaţii detaliate, atunci când observaţi că unii columbofili dispar din ele.
Cu siguranţă, în acest sport, se întâmplă fapte mult mai grave decât cea expusă în acel articol. Soluţia este de a sesiza comisia de disciplină de câte ori se întâmplă lucruri pe care nu le consideraţi normale.
Mai mult decât atât, va trebui să înţelegem că sportul columbofil nu este ceva cu circuit închis, în care se aplică doar regulamentul federatiei. Orice faptă care contravine legii se poate sancţiona penal, în conformitate cu Constituţia ţării.
Prin urmare, dacă aveţi dovezi clare că cineva vă fură porumbeii din maşina de transport (e doar un exemplu!), nu aşteptaţi ca Federaţia sau Uniunea să vă rezolve acest lucru. Sesizaţi direct organele competente!
Să încercăm împreună să devenim mai buni, mai umani şi mai cinstiţi. Si probabil cu timpul vom putea chiar să ne bucurăm de adevărata frumuseţe a acestui minunat sport.
Dacă nu reuşiţi, acordaţi-vă câteva minute împreună cu proprii porumbei. Cu siguranţă ei vă vor arăta cum să faceţi aceste lucruri!

Baftă!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu