"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



vineri, 14 august 2015

Columbodrom Orizont - Statistici inainte de etapa finala

Mâine, sâmbătă 15 August, va avea loc etapa finală a columbodromului Orizont din Băicoi, cu lansare din localitatea Valea lui Mihai – 402km.
Uitându-mă pe meteo, cred că va fi o etapă foarte grea, cu vânt din față şi ploaie pe munte. Din păcate se pare că situația se va înrăutăți duminică, iar de luni ploaia se va extinde, aşa că nu cred că ar fi fost o soluție amănarea concursului.

Câteva statistici înainte de marea finală:
-95 din cei 156 crescători care au angajat porumbei participă la această etapă, un procent destul de bun (61%), având în vedere pierderile mari de pui din acest an, din toate columbodroamele.
-Din primii 20 de porumbei sosiți la primul HOT SPOT – Mediaş, doar 5 au sosit din semifinală.
-Din primii 20 de porumbei sosiți la al doilea HOT SPOT – Câmpia Turzii, 12 au sosit din etapa semifinală.
-Din primii 20 de porumbei sosiți de la HOT SPOT 3 – Huedin, 13 vor juca finala.
Aşadar, procente foarte bune pentru porumbeii fruntaşi.

Toți porumbeii rămaşi în concurs au şanse egale de câştig, însă eu aş evidenția următorii crescători pe care îi consider favoriții acestei etape, nu neapărat în ordinea afişată:
-Bigiu Vasi Cip Alex cu 6 porumbei, Gârbacea Florin cu 5 porumbei, Suşeanu E & Petruşa Alex cu un procent foaret bun de 3 din 4 porumbei, la fel şi Constantinescu Viorel şi Dinu Liviu. De asemenea, Serban Cristian are şanse foarte mari având 5 porumbei în finală, Urzică Titi, de ce nu Banu Constantin şi Olteanu Cosmin, chiar dacă aceştia mai au doar un singur porumbel participant.
Alți crescători cu procentaj foarte bun de porumbei rămaşi sunt: Dumitru Marian 2 din 3, Dumitru Stângă Vremaroi cu 3 din 5, Pană Jean cu 3 din 5, Vânătoru Nicolae cu 2 din 3, la fel şi Aly&Carmen, etc.
De apreciat şi următorii crescători, care au avut doar un singur porumbel pe lista de start, dar care au ajuns în finală cu el, în timp ce alții cu o întreagă echipă nu au reuşit: Radu&Niculin, Oprea Emanuel, Vasilescu Ionel, Vlad Ionuț, şi în primul rând Olteanu Constantin, porumbelul acestuia reuşind să claseze toate cele 4 etape, ocupând poziția 6 AS.
Referitor la clasamentul AS, sper ca cel final să conțină toți porumbeii sosiți din finală, în ordinea numărului de clasări, evident. Ca o părere personală, nu cred că or să fie mai mult de 2-3 porumbei cu 5 din 5.

O altă remarcă: am observat că majoritatea porumbeilor rămaşi în concurs până la această etapă sunt din primele serii de pui scoşi de fiecare crescător. Probabil doar cei mai maturi au putut face față condițiilor grele de anul acesta. E doar o idee.


În încheiere vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru grija şi interesul acordate păsărilor noastre şi în acest an, şi multă baftă tuturor participanților!
Să câştige cei mai buni, şi să se strângă cât mai mulți porumbei, pentru a avea posibilitatea organizării etapei de Super Derby.

UPDATE dupa afisarea listei de imbarcare:
Conform listei de îmbarcare vom avea 171 de porumbei în finala de mâine, ci nu 146 cât erau sosiți după 2 zile de la semifinală. Nu doar numărul porumbeilor este mai mare ci şi numărul columbofililor care vor avea porumbei în finală.
Câteva observații în legătură cu unii dintre cei 25 de porumbei:
Sunt 6 porumbei care s-au pierdut la prima etapă – Mediaş, în urmă cu o lună, şi au revenit acum în columbodrom:
1
Bigiu Vasi Cip Alex
RO     858850/  15  M
2
Crescatoria Forum
RO     163120/  15  M
3
IordacheTrifanOprian
RO     280311/  15  M
4
Pantazi Valentin
RO     824950/  15  M
5
Radu Marian
RO     889885/  15  M
6
RomaniaGoldenPigeons
RO     282046/  15  M
De asemenea, avem 2 porumbei care nu au apărut pe lista de start, deci nu au participat la niciun concurs până acum:
1
Nuta Constantin
RO     762499/  15  M
2
Daniel Sori
RO     013053/  15  M
Vor reuşi oare aceşti pui să găsească drumul spre casă de la 400 km distanță, atâta timp cât ei nu au zburat decât cel mult 170km?
Nu cred. Lipsa de antrenament îşi va spune cuvântul mâine. Dar va fi interesant de urmărit aceşti porumbei.


Baftă tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu