"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



miercuri, 25 februarie 2015

ACE FOUR-EVER 13, de Henk Simonsz - un articol despre Ad Schaerlaeckens

Mai jos găsiți ultima parte (a treisprezecea) a seriei de articole “ACE FOUR-EVER” având ca subiect porumbeii şi persoana maestrului columbofil Ad Schaerlaeckens.  O atenție deosebită a fost acordată celebrului porumbel “Ace Four”.
Aceste articole au fost publicate în revista “De Duif” de către Henk Simonsz.
Surse:

ACE FOUR - EVER 13

Johnny şi Herman – tandemul de mare succes Jespers-Vanderwegen

Am început această serie cu cel mai bun porumbel din Belgia în 2013, „Den Ad” al lui Marcel Wouters. Mama lui „Den Ad” a fost, înainte de toate, o infuzie a liniei de sânge „Home Alone” x fiică „Ace Four”. Aceasta cuplată cu „Leeuw” al lui Marcel Wouters, au reprodus o mulțime de campioni naționali.

Alegeri
În timp ce am scris această serie de articole, am dat peste atât de multe poveşti de succes ale lui „Ace Four” şi a liniei sale, încât a fost aproape imposibil să le pot procesa. Încă am multe dosare pline cu informații adunate pentru aceste articole. M-am limitat doar la a descrie porumbeii, care, cel puțin pentru mine, au avut cele mai bune poveşti, porumbei care se află încă în lumina reflectoarelor, având rezultate recente.
Cantitatea mare de informație, pur şi simplu, nu mi-a lăsat loc de a face o altă alegere.
Dar în afară de cel mai bun mascul din Olanda (Verbree), cea mai bună femelă din Olanda (Verbree), fenomenalul zburător al lui Andre Roodhooft (obținut de la Verbree), câştigătorii locurilor întâi ai lui Falco Ebben, campionii naționali ai ex-campionului Olandei în concursuri de o zi, Knaven, recentul succes al lui Wulf van laar, câştigătorii naționali ai lui Rubens, Valint şi Van Oeckel, porumbelul locul doi AS național ai lui B. Pieper, „De Sprint” şi alți super porumbei ai lui Verkerk (câştigători NPO), „Favorietje” al lui P vd Merwe, şi chiar „Bolt”, porumbelul lui Leo Heremans, vândut cu suma de 310,000 Euro, şi aşa mai departe, porumbei care cu toții au legătură cu porumbeii Ad Schaerlaeckens, aş dori să închei tot în țara în care am început, şi anume în orăşelul Holsbeek din Belgia.
Holsbeek este locul unde se află crescătoria tandemului Jespers-Vanderwegen, tandem care în 2014 a reuşit să câştige coroana națională datorită multor ani de super performanțe columbofile.

98-5812191 – „Invincible” – porumbel care aparține, de asemenea, familiei minunaților reproducători şi zburători din epoca „Ace Four”

Teorie
Eu unul sunt total de acord cu teoria care spune că, cu cât mai mulți zburători de top sunt prezenți în pedigree-ul unui porumbel, cu atât mai mari sunt şansele de a obține porumbei buni din acea pasăre.
Dacă studiați linia porumbeilor campioni ai tandemului Jespers-Vanderwegen, este cu adevărat uimitor cum aceştia au reuşit, respectând teoria de mai sus. Succesul lor vine în principal din trei linii de sânge, combinate între ele.
Prima este linia porumbelului „Bourges” a lui Dirk van Dyck, care accidental este frate bun cu al său „Kannibaal”.
Următoarea este linia „Fleur”, păsări cumpărate de la Ad Schaerlaeckens, provenite din cuplul fiu „Ace Four” x  fiică „Home Alone”.
Şi ultima, linia lui „Bliksem” şi a fiului său „Rudy” de la Vandenabeele.
Am fost foarte impresionat de precizia cu care au reuşit să combine câteva din cele mai bune linii genealogice din lume, de pe urma cărora culeg roadele în prezent. Jos pălăria!

Ouă
În 2005, Johnny l-a sunat pe Ad Schaerlaeckens, întrebându-l dacă există vreo şansă să cumpere câțiva pui sau chiar ouă de la acesta. Se pare că a fost un moment prielnic, deoarece Ad l-a invitat să-i facă o vizită şi să-şi aleagă căteva ouă din porumbeii zburători. În acel moment, compartimentul de zbor al lu Ad era plin până la refuz de porumbei de super calitate, majoritatea fii din „Ace Four”, sora acestuia „Het Supertje”, „230”, „Home Alone”, sora sa „Beauty 2” şi, bineînțeles, nu trebuie uitat „Invincible”.
Johnny s-a întors acasă în Holskeek cu câteva ouă din fii acestor super reproducători. Din unul dintre aceste ouă a eclozat o mică femelă, care ar fi primit numele de „Fleur”. Tatăl ei era fiu din „Ace Four”, iar mama era o fiică din „Home Alone”. Femela era foarte strâns consangvinizată, având în vedere că şi „Home Alone”, însuşi, provine din acelaşi „Ace Four”, dar nimeni nu şi-a făcut griji în privința acestui lucru.
Această linie de sânge poate rezista foarte bine consangvinizării, mai mult decât atât, se pare că această consangvinizare i-a făcut chiar bine, mai ales în cazul porumbeilor destinați reproducerii.
„Fleur” avea să demonstreze acest lucru într-un mod fără precedent. Aceasta a avut norocul de a ajunge în pereche cu „Kleine Dirk”. Acest „Kleine Dirk” era nepotul lui „Bourges” (nu este vorba de „Kleine Dirk” al lui Koopman, deşi ei au acelaşi sânge).
În anul 2006, acest cuplu a reprodus doi porumbei speciali, dintre care o femelă „500” s-a dovedit mai târziu a fi o super reproducătoare, femelă care este, de asemenea, soră bună cu alți campioni, obținuți din acelaşi cuplu, ca: „F16”, „Nathalie”, „Belle Fleur”, „Petit Fleur” şi mulți alții.

Femela reproducătoare „Fleur”, obținută dintr-o pereche de vis: fiul lui „Ace Four” x fiică „Home Alone”

Parada
În 2007, a început parada porumbeilor pui campioni absoluți, în cea mai mare competiție de nivel național, din Belgia. În aceste etape, au fost angajați un număr foarte mare de porumbei foarte bine pregătiți şi toate crescătoriile respectabile doreau să-şi arate adevărata lor valoare.
Pentru a avea un porumbel câştigător în aceste etape, trebuia nu doar ca acesta să fie în formă de vârf, dar, de asemenea, să fie şi un super porumbel, altminteri nu aveai nici cea mai mică şansă.
Oricum, femela „Nathalie”, obținută din cuplul „Kleine Dirk” x „Fleur” a fost prima pe lista de start în etapa națională de la Bourges, împotriva, a nu mai puțin de 31,824 porumbei. Ea a obținut locul 4 național...
În 2008, o fiică din „Nathalie” a fost angajată la etapa de La Souterraine. Acesta a fost, de asemenea, un test pentru a vedea dacă şi puii sunt la fel de buni...
„Dochter Nathalie” a obținut locul 5 național, împotriva a 21,256 porumbei... În acel an, s-a născut „F16”, din acelaşi cuplu, „Kleine Dirk” x „Fleur”, care a fost cel mai bun pui din Belgia în 3 concursuri naționale, obținând printre altele locul 6 național Argenton, împotriva a 25,583 porumbei şi locul 8 național La Souterraine, împotriva a 21,256 porumbei.

Unele dintre marile realizări au fost rezultatele obținute în etapa națională Bourges, etapă pe care majoritatea o văd ca fiind cea mai importantă etapă cu puii.
În 2010, o nouă serie de pui s-a aliniat la start, iar Herman şi Johnny au câştigat locurile naționale 2, 3 şi 5, împotriva, credeți sau nu, a 30,748 porumbei. Incredibil!
Locul 2 național Bourges a fost câştigat de „Lady Fleur”, obținută din cuplul „Kleine Dirk” x „Fleur”. Locul 3 național a fost ocupat de „Mirage”, obținut dintr-un cuplu diferit, iar locul 5 național a fost câştigat de un nepot din cuplul „Kleine Dirk” x „Fleur”.
În 2011, a fost realizat un nou cuplu. „Lady Fleur”, locul 2 Bourges, a fost pusă în pereche cu „Mirage”, locul 3 național Bourges.
Ce simplu poate fi sportul columbofil când deții porumbei de mare valoare!
A fost, desigur, riscant, deoarece pe hârtie un cuplu poate apărea foarte interesant, însă acest cuplu s-a dovedit a fi un succes şi în practică.
Deoarece, din acest cuplu a rezultat primul lor porumbel în etapa națională Argenton, 2011, o etapă la care au participat mai mult de 20,000 de porumbei, iar ei au reuşit să ocupe poziția 9 național...

„F16”, fiu direct din „Fleur” a fost cel mai bun porumbel al Belgiei în 3 etape naționale...

Cârcotaşii
Ca şi în toate celelalte sporturi, şi în sportul columbofil există experți/ teoreticieni, care au ceva de spus în ceea ce privesc rezultatele, indiferent cât de bune ar fi acestea.
Dacă zbori bine cu puii, ar trebui să încerci să dovedeşti acelaşi lucru şi cu maturii. Dacă câştigi concursurile de viteză, ar trebui să încerci să zbori bine şi în concursurile de o zi. Şi aşa mai departe...
Comportament tipic uman, iar pentru majoritatea crescătorilor de top asta este motivația de a deveni mai buni.
S-a întâmplat la fel şi în cazul tandemului Jespers-Vanderwegen. Nici nu au primit  bine titlul de specialişti în zborul cu puii, că au şi apărut criticii, spunând că ei ar trebui să încerce şi cu porumbeii maturi. Asta ar putea fi o poveste total diferită.
Provocarea a fost acceptată în 2014, deci foarte recent. Aceştia au participat la etapa națională La Souterraine cu o echipă de yearlingi. Au fost 9,815 yearlingi în acel concurs, iar porumbeii lui Johnny şi Herman au fost bine antrenați. Ei au construit o altă crescătorie, special pentru această echipă de porumbei maturi.
S-a întâmplat tocmai lucrul pe care nimeni nu-l aştepta sau poate spera să nu se întâmple.
Din nou porumbei au zburat magnific, obținând locurile naționale  1 şi 3, împotriva a 9,815 păsări, cu „Nadetta” şi „Ramona”. Iar „Nadetta” a fost, de asemenea, cea mai rapidă pasăre din toți 16,449 de porumbei participanți.
Pentru moment cârcotaşii au tăcut din nou...
Ambele păsări sunt reproduse din doi masculi diferiți de la Vandenabeele, care au fost în pereche cu două femele, direct, din cuplul celebru „Kleine Dirk” x „Fleur”.
Masculii Vandenabeele sunt dintr-o fiică de-a lui „Bliksem”, respectiv din „Rudy”, fiul aceluiaşi „Bliksem”.
Mama locului întâi național a fost „Belle Fleur”, ultima fiică din cuplul „Kleine Dirk” x „Fleur”, iar mama locului 3 național a fost „500”, primul pui reprodus din acelaşi cuplu „Kleine Dirk” x „Fleur”.
Tandemul Jespers-Vanderwegen a parcurs cercul complet, şi eu la fel, în ceea ce priveşte seria de articole despre Ad Schaerlaeckens şi familia lui de păsări din „Ace Four”.

Respect pentru aceste două fenomene: Ad Schaerlaeckens şi porumbeii săi!

Dincolo de cuvinte
Porumbeii de top, reproduşi de „Ace Four” şi descendenții acestuia, sunt dincolo de cuvinte. În cursele de ciclism termenul este  „Hors category” şi înseamnă o urcare incredibil de grea, care încă nu este clasificată.
Partenerii cu care au fost cuplați aceşti porumbei au fost, de asemenea, porumbei de mare valoare, asta este evident.
Dar cred că „Ace Four” şi-a câştigat locul său în istoria sportului columbofil, şi el împreună cu frații şi surorile sale pot fi clasificați ca mari reproducători şi zburători uimitori.
Şi cred că în viitor se vor naşte, cu certitudine, şi alți zburători de top având în spatele lor sângele lui „Ace Four”. Acest lucru a devenit foarte clar.

În ceea ce mă priveşte pe mine, voi încheia această serie de articole cu o plecăciune adâncă în fața liniei „Ace Four” şi, de asemenea, în fața lui Ad Schaerlaeckens!

Sfârşit!

Părțile 1-12 le puteți găsi, aici:

Articole ale altor columbofili celebri, aici:
http://porumbeivoiajori-marius.blogspot.ro/p/articole-columbofili-celebr.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu