"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



luni, 5 ianuarie 2015

ACE FOUR-EVER 1, de Henk Simonsz - un articol despre Ad Schaerlaeckens

Mai jos găsiți prima parte a seriei de articole “ACE FOUR-EVER” având ca subiect porumbeii şi persoana maestrului columbofil Ad Schaerlaeckens.  O atenție deosebită a fost acordată celebrului porumbel “As Four”.
Aceste articole au fost publicate în revista “De Duif” de către Henk Simonsz.
Surse:


ACE FOUR - EVER 1

Ad Schaerlaeckens din Baarle-Nassau, Olanda este un adevărat fenomen în sportul columbofil. Şi-a câştigat faima, peste tot în lume, ca scriitor şi columbofil. În cadrul acestei serie de articole, scrise special pentru revista columbofilă De Duif, ne vom întoarce în timp, pentru a descrie începutul, dezvoltarea şi expansiunea micii, dar impresionante familii de porumbei.
Împreună cu Ad Schaerlaeckens, în dreapta mea, am călătorit prin Belgia către satul Westmalle, cunoscut printre altele pentru Trappist Abbey. Este, de asemenea, satul în care este făcută una dintre cele mai bune tipuri de bere din Belgia, după cum spun cunoscătorii în domeniu.
În timpul călătoriei noastre, Ad vorbeşte în acelaşi mod în care-şi scrie şi articolele, oferind multe informații interesante.
Îmi arată vechile crescătorii abandanote, crescătorii care aparțin trecutului glorios al sportului columbofil belgian. Dar şi crescătoriile care au rezistat testului timpului, crescătorii care susțin numele de răsunet mondial din pedigreele porumbeilor belgieni. Acestea sunt crescătorii din care s-a concurat şi se concurează şi în zilele noastre la cel mai înalt nivel.

Nostalgia
Întrăm într-o regiune care este domeniul campionilor în vârstă, crescători care încă domină sportul columbofil belgian. Nume cunoscute de toată lumea, dar în acest moment nu vreau să numesc pe nimeni de teamă de a nu strica fantastica atmosferă a acestei zone. Aproape în fiecare sat pe care l-am traversat îşi are domiciliul un mare crescător de porumbei. Ad îi cunoaşte foarte bine, la fel cum îşi cunoaşte proprii porumbei celebri din crescătorie, şi în timpul călătoriei noastre îmi povesteşte despre cele mai bune rezultatele ale acestora. Rezultate de care toată lumea a vorbit şi încă vorbeşte.
După câteva ocolişuri, ajungem, în cele din urmă, la casa celor la care am dorit să ajungem: Marcel Wouters şi frumoasa lui soție Gerda. Văzut prin ochelarii mei olandezi, Marcel este prototipul campionului belgian. Nu foarte înalt de statură, foarte prietenos, modest şi un absolut profesionist în sportul columbofil. El este unul dintre columbofilii de renume care, împreună cu alți crescători belgieni, au avut onoarea de a juca un rol important în evoluția porumbelului voiajor modern şi foarte rapid. La urma urmei, peste tot în lume, majoritatea porumbeilor campioni îşi au originea în porumbeii belgieni.
 Ad Schaerlaeckens, Marcel Wouters şi Henk Simonsz

Competiția
Din cauza imensei competiții, nivelul de calitate a rămas foarte ridicat, iar campionii s-au împins reciproc din ce în ce mai sus.
Este, de asemenea, adevărat faptul că, deşi mulți porumbei sunt vânduți în alte țări, tot atât de mulți porumbei buni şi descendenții acestora sunt păstrați acasă. Deseori, în timp ce analizați pedigree-ul unui porumbel campion, puteți descoperi că acesta provine din această regiune din Belgia. Când un nou campion se ridică în această zonă, puteți imediat observa că aceşti faimoşi columbofili s-au vizitat între ei şi au făcut schimburi de păsări, de cele mai multe ori fără a plăti niciun ban.
De asemenea, puteți descoperi aceeaşi porumbei în majoritatea pedigree-lor campionilor moderni. Iar crescătorul care reuşeşte să obțină o nouă, adevărată stea, se va bucura de lumina reflectoarelor ceva vreme. Durata de interes este, de regulă, sincronizată cu valoarea de reproducător a acestui porumbel.

Motivul vizitei noastre la Marcel Wouters este simplu. Am venit împreună cu Ad Schaerlaeckens pentru a înregistra un alt fenomen cu o faimă la fel de mare. O incredibilă valoare genetică pe baza căreia Ad Schaerlaeckens şi-a construit familia de păsări, familie care continua să producă şi astăzi super porumbei.
Vom începe cu “Den Ad” (B10-6251541) care a obținut locul 1 Demifond 2013 la Olimpiadă în Belgia. Acest lucru nu a fost o coincidență, deoarece în 2012 fusese locul 1 Național AS Viteză-Demifond KBDB, locul 1 Provincial AS Viteză-Demifond KBDB, iar ca yearling locul 1 AS Z.A.V.


Acest porumbel este denumit “Den Ad”. A fost obținut dintr-o femelă Ad Schaerlaeckens.

Top
Cu alte cuvinte, nu poți deveni cel mai bun zburător de demifond din Belgia, într-un mod accidental, ai nevoie de sânge regal în vene. Şi nu doar pedigree pe hârtie, ci şi familii dovedite de păsări.
Tatăl lui “Den Ad” este de acum faimosul “Leeuw” al lui Marcel Wouters, care şi-a demonstrat valoarea ca zburător şi care a devenit, printre alții, 1 AS din Uniunea Antwerp. Un adevărat campion ca şi zburător, dar şi ca reproducător. Multe premii naționale au fost obținute cu descendenți din acest super porumbel.
Cea mai mare problemă cu un super porumbel este aceea de a-i găsi o pereche la fel de bună, pentru a menține calitatea puilor obținuți sau chiar a o îmbunătăți.
Marcel a reuşit să facă acest lucru împerechindu-l pe “Leeuw” cu femela de la Ad Schaerlaeckens NL 08-683. Rezultatul este, de acum binecunoscut, “Den Ad” putând obține titlul de cel mai bun porumbel de demifond din Belgia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu