"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



miercuri, 26 noiembrie 2014

"Un pic diferit", traducerea articolului "Something a little different" de Thomas Smit

Mai jos, traducerea articolului “Something a little different” de Thomas Smit (sursa: http://www.farmersweekly.co.za/article.aspx?id=30956&h=Something-a-little-different)


Koot van der Walt este un antreprenor din East Rand – Africa de Sud, pasionat de porumbeii de concurs.
Porumbeii de concurs deja au beneficiat de pe urma abilităților lui Kood van der Walt. Cel mai bun club columbofil din Nigel – Windy Croner Racing Pigeon Club (WCRPC) – este propria sa creație, acesta aducând ceva un un pic diferit pe scena columbofilă din Africa de Sud.
Nu este un lucru foarte cunoscut de public, însă multe concursuri din Europa sunt găzduite de cluburi care funcționează, de asemenea, ca un restaurant. Acesta este modelul clubului mai sus amintit. Secțiunea sa restaurant are o bucătărie spațioasă şi la fel o zonă de bar.

WCRPC face parte din Golden Reef Racing Pigeon Association (GRPA). 9 cluburi columbofile fac parte din această grupare. Acestea sunt localizate în Pretoria, West Rand, suburbiile din sudul Joburg-ului, Kempton Park, Benoni, Springs şi Nigel.
Îmbarcarea porumbeilor la clubul WCPRP are loc în serile de vineri pentru etapele de viteză şi demifond, respectiv în serile de joi pentru etapele de fond.
Porumbeii tuturor celor 9 cluburi sunt introduşi în coşuri sub strictă supraveghere, utilizând un dispozitiv electronic. Coşurile sunt apoi sigilate şi transportate cu camionul pănă la locul de lansare.

Începuturi
Koot participă în concursuri sub numele de “Koot & Margaret & Bonny Lofts”.
-          În sezonul 2012 am participat doar la etapele de viteză, împreună cu alți 120 de crescători, spune Koot. Aveam 16 ani când am început să concurez porumbeii în clubul columbofil Transvaal Racing Pigeon Federation’s Mayfair Pigeon Racing Club, dar tatăl meu creştea rolleri din 1948, aşa că porumbeii au fost o parte din viața mea de la o vărstă fragedă, îşi aminteşte el.
Se întâmpla în 1963, când Koot avea 16 ani, ca unul dintre porumbeii favoriți ai acestuia să sosească al doilea la un concurs cu premiu o maşină, o performanță pe care, încă, o prețuieşte foarte mult.

Reproducătorii
-          Baza porumbeilor mei este formată în principal pe importurile din Olanda şi Belgia, de la columbofili ca Gaby Vandenabeele, Jeff Van Winkels şi alții, spune Koot. Vechea mea familie de porumbei a fost utilizată pentru încrucişări, iar aceasta provenea, în mare măsură, de la familia Tom Locks. Metodele mele de reproducție sunt simple şi în conformitate cu practicile crescătorilor de succes din întreaga lume. Consangvinizare pentru matcă şi încrucişare pentru zbor, explică Koot.

Antrenament
Antrenamentul se face în jurul crescătoriei cu păsările tinere. În timpul sezonului se fac două antrenamente pe zi de la 70km. Koot spune că adăpostul ideal pentru porumbei trebuie să aibe aproximativ 5m înălțime, măsurat de la podea până în vârful acoperişului. Trebuie să fie prevăzut un tavan de-a lungul adăpostului cu plasă pentru aerisire. Acest lucru va determina un flux ascendent de aer proaspăt de la gurile de aerisire inferioare. De asemenea, sunt necesare încălzitoare pentru a menține o emperature de aproximativ 15 C, evitând astfel fluctuațiile de temperatură şi permițând porumbeilor să-şi păstreze forma de vârf.

Sfaturi
-          Ce sfaturi poți oferi începătorilor?
-          Începătorii au toată simpatia mea, rânjeşte Koot. Sportul nostru nu este deloc uşor pentru că a devenit foarte profesionist şi competitiv. Sfatul meu pentru ei este să stea pe lângă crescătorii experimentați, să învețe, să navigheze pe Internet şi să se roage.
-          Cum vezi viitorul columbofiliei în Africa de Sud?
-          Politica concursurilor şi costurile vor ucide acest sport, a spus Koot. Dacă nu vom introduce un sistem de arbitraj, cei care dețin controlul vor sufoca coloana vertebrală a sportului columbofil, care este crescătorul de porumbei.
De asemenea, Koot spune că un control mai sever ar trebui impus în legătură cu tratamentele administrate porumbeilor, antibiotice sau alte medicamente. Potrivit spuselor lui Koot, SPCA a declarat că doreşte să împiedice dezvoltarea sportului columbofil şi este preocupată, în special, de etapele de maraton, însoțite adesea de pierderi masive, concursuri în care porumbeii stau supraaglomerați în maşinile de transport sau sunt eliberați în condiții nefavorabile.

Koot consideră că multe dintre plângerile SPCA sunt adevărate, dar nu este de acord cu politica care restricționează dezvoltarea acestui sport.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu