"HONESTY is a very expensive gift. Do not expect it from cheap people" - "CORECTITUDINEA este un dar foarte scump. Nu te astepta la asa ceva din partea oamenilor ieftini"

Warren Buffet



vineri, 23 martie 2012

Porumbeii de zbor - sezon maturi 2012

Mai este o luna si un pic pana la deschiderea oficiala a sezonului sportiv 2012.
Asa cum am aratat si intr-un alt articol "Plan de zbor 2012 UCPR", lansarile din acest sezon vor fi organizate din urmatoarele locatii:

Pentru acest sezon voi alinia la start urmatorii porumbei:
Cei 3 descendenti din Bricoux: Sam, Albatros si Ducky.




Urmeaza apoi doi masculi care nu sunt scosi la mine, i-am achizitionat de pui, initial nu am vrut sa-i zbor, dar intre timp m-am razgandit:



Din perechea Neamtu' - Ukrainianca vor participa trei descendenti, doi yearlingi de 2011 si un tardiv de 2010, tardiv ce a participat doar la cateva zboruri anul trecut la maturi.




Cei 3 descendentii din Redbull, dintre care 2 tardive:




Si ultimii doi dar sper ca nu cei din urma, singurul descendent din Little Blue si 11 Pene - singurul porumbel de viteza:


Asadar, voi participa cu 13 porumbei in acest sezon, grupati astfel:
- 12 din ei sunt yearlingi 2011 (dintre care doua porumbite tardive), cel de-al 13-lea fiind tardiv de 2010.
- 12 porumbei cu origini de fond-demifond si doar unul cu origini de viteza (11 Pene).
- 10 din ei sunt zburati pe Ardeal ca pui toamna trecuta, Butterfly - tardivul de 2010 a fost zburat tot pe Ardeal, dar decat la zborurile din tara, cu maturii in 2011, iar cele doua tardive nu au zburat pana acum decat de la un antrenament individual, aproximativ 9km, in toamna trecuta.
In afara lui 11 Pene (porumbel de viteza) si a celor doua tardive, toti vor fi angajati la un fond - Nikolaev 520Km. Sper sa raman cu cativa dupa acest fond, oricum ziua de 2 Iunie 2012 - ziua concursului - va fi una mult asteptata.

Obiectivele mele cele mai indraznete pentru acest sezon sunt urmatoarele:
Norme viteza (5 concursuri 100-400 km, cu un total de minim 900km). Aici sanse ar avea 11 Pene - porumbel de viteza, dar si Albatros care a avut 3 clasari din 3 angajari la concursurile cu puii.

Norme General (6 concursuri totalizand minim 1500 km: doua de viteza, doua de demifond, unul de fond si cel de-al saselea la alegere). Chiar daca, prin recurgere la absurd, toti fondistii ar avea sanse egale de a trece de primul concurs de fond, doar cativa dintre ei cred ca pot clasa si la etapele de viteza si demifond. Sam, Albatros, Eleven si Mickey sunt porumbeii care au obtinut clasari la pui. Sper ca cel putin unul sa poata face norma la General.

Norme Demifond (4 concursuri 300-600 km , totalizand minim 1400 km). Intentia mea este de a nu forta prea mult porumbeii, mai ales pe cei care claseaza in prima parte a sezonului.
Astfel, pentru acest sezon mi se pare mai accesibila o norma la General, decat una la Demifond. Daca gresesc, o sa vad la timpul potrivit.

Despre celelalte norme (fond, maraton, AS, etc) nici macar nu poate fi vorba, avand in vedere ca 90% din porumbei sunt yearlingi.

Dar pana la inceperea sezonului mai este ceva timp, o sa incep cat de curand antrenamentele individuale pe directia de zbor.

Vant in pene tuturor!

3 comentarii: